SmoothTheme

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι το πραγματικάξεχωριστό? Να βρεθείτε κοντά σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο γεμάτο χρώματακαι μαγευτικές εικόνες? Να έρθετε κοντά στους "κατοίκους" του βυθού και να γίνετεένα με το υγρό στοιχειό? Αν ναι, τότε τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ απλά! Ηαυτoνομη κατάδυση, στην ερασιτεχνική της μορφή, θεωρείταισήμερα ως μια από τις πιο ασφαλείς και ευχάριστες δραστηριότητες παγκοσμίως. Ανλοιπόν έχετε μέσα σας έστω και λίγη περιέργεια για το πώς είναι να αναπνέετε υποβρυχίως, δεν έχετε παράνα απευθυνθείτε στο DIVERS CLUB-MARATHON BAY.
Ας δούμε όμωςτα πράγματα λίγο πιο συγκεκριμένα, προσπαθώντας να απαντήσουμε τις πρώτες απορίεςπου έρχονται στο μυαλό ενός υποψηφίου επισκέπτη του υποβρυχίου κόσμου:
 
Τι είναι η Αυτόνομη κατάδυση?
Με τον ορό αυτό εννοούμε την υποβρύχια κατάδυση, κατάτην οποία ο δύτης δεν έχει την άμεση ανάγκη να επιστρέψει στην επιφάνεια για νααναπνεύσει. Έχει λοιπόν μαζί του συσκευή υποβρύχιας αναπνοής.
SCUBA ειναιτα ακρώνυμα:
 
Self
Contained
Underwater
Breathing
Apparatus
(Αυτόνομη Υποβρύχια Αναπνευστική Συσκευή)
 
Ποια είναι η ηλικία που μπορεί κάποιος να ασχοληθεί;
Η ερασιτεχνικήαυτόνομη κατάδυση είναι μια απλή και όχι ιδιαίτερα κοπιαστική δραστηριότητα.Αυτό αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι άνθρωποι όλωντων ηλικιών είναι ικανοί να καταδυθούν. Από παιδιά 10 ετών μέχρι καιάτομα της τρίτης ηλικίας.
 
Από θέμα ασφάλειας;
Μια πρόσφατη ερευνά στην Αμερική για την επικινδυνότητατων σπορ, κατέταξε την αυτόνομη κατάδυση ως ένα από τα πιο ασφαλή αθλήματα στον κόσμο.Στην σχετική λίστα, σπορ, όπως το μπασκετ, το ποδόσφαιρο και το μποουλινγκ εμφανίζονται λιγότεροασφαλή. Φυσικά η άγνοια και ο φόβος που επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια,έχουν δημιουργήσει μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη. Τα υδρόβια πλάσματα δεν πρόκειταινα σας πειράξουν αν δεν τα προκαλέσετε εσείς. Επίσης, ο σύγχρονος εξοπλισμός είναιπραγματικά εύκολος στη χρήση και απόλυταασφαλής. Ακολουθώντας τους πολύ απλούς κανόνες που θα διδαχθείτε, δεν πρόκειταιποτέ να σας συμβεί τίποτα. Πιο πιθανό είναι να σας συμβεί ατύχημα πηγαίνονταςμε το αυτοκίνητο για κατάδυση, παρά κατά την διάρκεια της κατάδυσης!
 
Αν θέλω μόνο να δοκιμάσω;
Αν θέλετε μονό να δοκιμάσετε για μια φορά την αυτόνομη κατάδυση, τo DIVERS CLUB-MARATHON BAY σας προσφέρει ένα πρόγραμμα πρώτης επαφής. Αυτό περιλαμβάνει την ελάχιστη απαιτούμενη θεωρία και μια κατάδυση με μέγιστο βάθος τα 6μ, πάντα φυσικά με την συνοδεία του αρμόδιου εκπαιδευτή. Ακόμα και εάν θέλετε μόνο αυτό, τολμήστε το! Είναι όμως σχεδόν σίγουροότι δεν θα αρκεστείτε σε αυτό! Θα θελήσετε να συνεχίσετε παρακολουθώντας την εκπαίδευση.
 
Πρέπει να αγοράσω εξοπλισμό;
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, το DIVERS CLUB σας παρέχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό.Μετά, ανάλογα με την συχνότητα που θα βουτάτε, μπορείτε να αγοράσετε είτε να νοικιάσετετον εξοπλισμό σας.
 
Τι πτυχίο πρέπει να πάρω;
Σήμερα, υπάρχουν πολλοί οργανισμοί πουκαλύπτουν τις απαιτήσεις για την εκπαίδευση των δυτών. Οι περισσότεροι είναι αναγνωρισμένοισε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, όμως, οι οργανισμοί αυτοί είναι λιγότεροι. Το DIVERS CLUB-MARATHON BAY είναι αναγνωρισμένοςπαροχεας καταδυτικών υπηρεσιών από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με αρ. Αδ#0030. Με το πτυχίο λοιπόν που θα αποκτήσετε από το DIVERS CLUB, μπορείτενα καταδύεστε νόμιμα σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 
Πόσο καιρό θα διαρκέσει;
Η σχολή μας προσφέρειμεγάλη ευελιξία στα προγράμματα της. Θεωρητικά ή πρακτικά, τα μαθήματα γίνονταιόλη την διάρκεια της ημέρας, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες! Συνήθως, ένα πρόγραμμαπρώτου επιπέδου διαρκεί από 4-8 μέρες, ανάλογα με τον χρόνο που εσείς θα διαθέσετε.
 
Και μετά την εκπαίδευση?
Με το πέρας της εκπαίδευσης, έχετε τη δυνατότητα:
  • Να συνεχίσετε την εκπαίδευση σας σε άλλο επίπεδο ή σε κάποια ειδικότητα.
  • Να συμμετέχετε στις εκδρομές του DIVERS CLUB-MARATHON BAY.
  • Να καταδύεστε ανεξάρτητοι, πάντα με το ζευγάρι σας, έχοντας τον δικό σας εξοπλισμό, νοικιασμένο ή αγορασμένο.